Nye indlæg

Bäveren 22/5 2012

24-01-2013


Familie

Bäveren er et pattedyr
orden:Gnavere
Den Europäiske Bäver,Castor fiber

 

P.O. og bäveren

"P.O. er her, P.O. er her!" råber Ene, og jeg skynder mig at lägge bogen til side."Og han har en död bäver med!" Nu får jeg travlt. Da jeg er kommet ud af dören er P.O. på vej ned af indkörslen med bäveren pakket ind i en sort plastikpose. Han pakker den ud i fars trailer, nej hvor er den stor. Fra tror at den vejer 15-20 kg. Näste dag flår far bäveren. Den er rigtig stor og har en fin päls, så skindet bliver mägtig flot. Da skindet er flået og skrabet, bliver det sömmet op på husets gavl, hvor det skal sträkkes og have salt.

 

Bo

Bäverens  hules indgang er under vand, hvilket gör, at evt rovdyr, fx räv, ulv og björn ikke kan komnme ind af indgangen eller lurepasse ved hulens indgang.

 

Ädespor

Et sikkert spor efter en bäver er afbidte grene og fäldede träer såsom birketräer og pil, dog aldrig nåleträer- Bidmärkerne, du finder på träer efter bäveren, ligner små snittemärker. Du vil altid finde disse spor när söer eller åer for deter i vandet bäveren holder til.

Spor

Forfoden er omrking 5 cm lang og 4 cm bred, bagfoden op til 11-15 cm lang og ca. 10 cm bred. I sporbanen er bagfodssporet inderst og däkker delvis forfodssporet.

Skrevet af Birk og Ene


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Alt indhold er omfattet af copyright. Hvis du ønsker at bruge billeder eller tekst fra hjemmesiden, så kontakt tumpekraft@hotmail.com ©
Copyright 62 Nord v/ Lars Nyhuus Henriksen | CVR: 31435528 | Søndervang 17, Vrads, 8654 Bryrup - Danmark | Tlf.: +45 285 90 900 | tumpekraft@hotmail.com