Nye indlæg

Bad Gastein 2014

01-02-2014
En uge i Alperne på ski. Kunne man ønske sig mere? Sædvanligvis foretrækker jeg norden frem for Alperne. Turist-business kan være hårdt pumpet sydpå, så selv landskabet er kommercialiseret. For nogle år siden var jeg i Hohe Tauern (ved Gross Glockner). ALT var friseret og tilrettelagt efter turister: P-pladser med fotostop, køsystemer ved et vandfald, guide i grotterne, postkortsælgere med ømme souveniers - og ikke mindst grisefest og tyrolermusik på campingpladsen. Jeg blev efterladt med en flad fornemmelse - i skærende kontrast til Sverige skovsøer, vildnis af birk og vidjer, rum og tid.
 
Denne gang var jeg tilbage i Østrig (Bad Gastein) på lejrskole med mit arbejde. Området savner især grønne/blå pister med lange, brede forløb, som egner sig godt til begyndere på ski. Desuden var det meget varmt (februar) - lige omkring nulpunktet, nogle dage med tø-is og regn.Måske en reflektion over CO2-udslip og klimaændringer? For elever med organiserings og overbliksvanskeligheder, er det enorme system af pister og lifter også en udfordring (...og for de voksne, der skal holde styr påp tropperne) 
 
Lars NYhuus Henriksen Bad Gastein
Selfie på hængebroen ved Stubnerkogel
 
Uagtet, byder Alperne faktisk på godt skiløb og utrolige scenerier, som ikke findes i nær samme grad i norden. I videoen har jeg redigeret alle elever ud af billedet - sådan noget med fototilladelser.
 
 

Kategori: 62 nord bloggen

Kommentarer

 • #1
 • d_ch thu_t giá r_
  02-10-2017 10:56
  I like the helpful information you provide in your articles.

  I_ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I\'m quite certain I will learn many new stuff right here!
  Best of luck for the next! http://thai-gamepc.com/game/home.php?mod=space&uid=1513526&do=profile&from=space


1 

Skriv en kommentar

Alt indhold er omfattet af copyright. Hvis du ønsker at bruge billeder eller tekst fra hjemmesiden, så kontakt tumpekraft@hotmail.com ©
Copyright 62 Nord v/ Lars Nyhuus Henriksen | CVR: 31435528 | Søndervang 17, Vrads, 8654 Bryrup - Danmark | Tlf.: +45 285 90 900 | tumpekraft@hotmail.com